logo
 

Geschiedenis

In 1932 is mijn opa gestart met een gemengd bedrijf begonnen in IJsselstein zowel een tak voor de fruitteelt evenals een tak met koeien.

De fruitteelt bestond voornamelijk uit 3 oogst stamboomgaarden met allerlei verschillende  oude rassen.

In 1957 is mijn vader doorgegaan met het fruitteelt gedeelte en het andere gedeelte is overgenomen door familie. Mijn vader overleed helaas op jonge leeftijd in 1987, ik zat toen nog op school en kon zonder enige ervaring niet zomaar het bedrijf runnen.

Mijn moeder heeft toen het besluit genomen het bedrijf 3 jaar te verhuren aan iemand die veel ervaring had in de fruitteelt. In mijn vrije uurtjes hielp ik mee en deed tegelijkertijd veel ervaring op.

 Na het afronden van de MAS in Tiel ben ik begonnen met het runnen van het bedrijf van mijn vader. Inmiddels was het bedrijf teruggebracht tot nog maar zo’n 5,5 ha  grond, dus fulltime de kost ermee verdienen ging niet. In de overige uren ging ik werken bij de fa. Roodenburg & Zn te Benschop. 

Toen het bedrijf in IJsselstein in 1996 weg moest, omdat de gemeente dit  wilde hebben voor woningbouw, heb ik samen met mijn vriend Marc Roodenburg de boomgaard in Ooltgensplaat  gekocht.

Wij hebben ieder een stuk grond van 9 ha en de helft van de loods. Overigens staan deze 2 bedrijven los van elkaar. De 9 ha was te weinig om hieraan fulltime werk te hebben en met grote liefde en passie voor het vak heb ik in het jaar 2000, zo ongeveer 4,5 ha erbij gekocht en deze aangeplant met perenbomen. Het bedrijf staat nu uit zo’n ongeveer 13,5 ha grond.